Care sunt costurile pentru obținerea despăgubirilor?
Toate demersurile și etapele de consiliere sunt gratuite, nu reprezintă nici un cost din partea dumneavoastră. Nu vă vom cere să achitați nici un fel de taxe iniţiale, avansuri, etc. Dacă vom reuşi să finalizăm cu succes demersul pentru dumneavoastră, decontarea serviciilor se va face după achitarea despăgubirii, sub formă de comision (success fee). Tot gratuită este şi verificarea documentelor ce vor fi necesare pentru ca eforturile de a obţine banii ce vi se cuvin să fie încununate de succes. Ne deplasăm noi la dumneavoastră pentru a cunoaște situația și a vă consilia. Detalii puteți cere oricând de la reprezentantul nostru sau ne puteți contacta prin intermediul formularului pe care îl găsiți pe pagina noastră de contact.
Ce pot face dacă am fost insultat sau calomniat?
Noul Cod civil, care a intrat în vigoare la 1 octombrie 2011, prevede faptul că orice persoană are dreptul la libera exprimare, însă această libertate cunoaşte o serie de limitări pentru a nu se aduce atingere vieții private. Pentru a proteja dreptul la viaţă privată şi dreptul la imagine, Noul Cod enumeră în art. 74 acele acţiuni care ar aduce atingere vieţii private: înregistrările audio/video în spaţiul privat, anchetele despre viaţa privată, interceptările telefonice fără acord, difuzarea de informaţii şi dezbateri privind viaţa personală, fără acordul persoanei în cauză. Aflați mai multe aici ...
În cazul unui accident rutier, cine poate apela la un specialist in recuperare daune?
Oricine a suferit un accident și consideră că are dreptul la despăgubiri. Echipa noastră de specialiști va analiza cazul și vom acționa în consecință. În acest caz includem victimele din mașina accidentată, cât și victimele din mașina din cauza căreia s-a produs coliziunea.
În cazul unui accident rutier, ce preferă firmele de asigurări: înțelegerea amiabilă sau vor să se ajungă în instanță?
Înțelegerea amiabilă, având în vedere că îțelegerea amiabilă este mai convenabilă din punct de vedere financiar pentru firma de asigurări, pentru că în majoritatea cazurilor oferă o sumă mai micaă decât cea oferită de instanță.
În cazul unui accident rutier, cât poate dura un proces de obținere a daunelor?
Procesul poate dura câțiva ani, în funcție de termenul primit de instanță.
În cazul unui accident rutier, cu ce documente trebuie să justifice păgubitul suma cerută?
În cazul daunelor materiale acestea pot fi justificate prin bonuri fiscale și facturi. Pentru daune morale, acestea trebuie să compenseze într-o oarecare măsură suferința fizică și psihică a victimei, acestea pot fi evaluate în funcție de numărul de îngrijiri medicale acordată de I.M.L.
În cazul unui accident rutier, de ce nu recomandați înțelegerea amiabilă în cazul unui accident ușor?
Cum am specificat anterior, unele societăți de asigurări vă pot pune anumite piedici în obținerea daunelor și victima va fi nevoită să își repare mașina pe cont propriu. Adică pot spune că lipsesc anumite acte de la dosar, acte pe care le poate da numai poliția.
În cazul unui accident rutier, cine plătește daunele în cazul în care mașina vinovată nu e asigurată?
Dacă e vorba de daune materiale și atât, fără a discuta despre daune corporale, există FGAO, adică Fondul de Garanție a Asigurărilor Obligatorii de Despăgubire. Dacă e vorba de un accident cu victimă, aceasta poate obține daune de la Fondul de Protecție a Victimelor Străzii.
Pot solicita despăgubiri dacă, călătorind cu avionul, trenul sau autocarul, sufăr un accident sau un prejudiciu din cauza întarzierii?
Călatorii care circulă în interiorul Uniunii Europene cu avionul, trenul, autocarul sau autobuzul au anumite drepturi, în calitate de pasageri. Mai exact, atunci când au loc întârzieri, cursele sunt anulate, bagajele nu au putut fi recuperate sau se produc chiar accidente, călătorii au dreptul să solicite operatorilor de transport despăgubiri pentru disconfortul sau prejudiciul creat.
Ce drepturi aveți dacă pachetul turistic contractat nu este la fel cu cel oferit?
În cazul în care turistul este nemulțumit de serviciile turistice primite, acesta are obligația de a întocmi o sesizare în scris, clar și explicit, cu privire la deficiențele constatate la fața locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat ce se va trasmite prompt atât agenției, cât și prestatorului de servicii turistice (conducătorul hotelului, restaurantului), prevedere inserată în contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
Foarte important: Fiți atenți la contractul pe care îl semnați cu agenția de turism! Analizați cu atenție conținutul contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice înainte de a-l semna (semnarea contractului implică asumarea consecințelor). Nu semnați contractul dacă nu există o asumare clară a obligațiilor ce revin agentului de turism - asigurări verbale de genul "vedem cum rezolvăm dacă va fi cazul" nu vă vor ajuta.
De ce e bine să fie asigurate culturile agricole?
Îngrijirea unei culturi agricole necesită o investiție substanțială încă de la bun început. Mai mult decât atât, specificul acestui domeniu și multitudinea factorilor ce pot influența rezultatul culturii fac din ceîn ce mai dificilă aproximarea rezultatelor finale. O asigurare agricolă are rolul de a-ți proteja investiția în diferitele situații greu de prevăzut. Asigurarea culturilor agricole este destinată oricarei persoane fizice sau juridice care exploatează un teren agricol.
Ce riscuri sunt acoperite de o asigurare agricolă?
Asigurarea acoperă urmatoarele riscuri: grindină, incendiu, furtună/uragan, ploaie torențială, îngheț târziu de primavară și îngheț timpuriu de toamnă. Suplimentar, în anumite condiții, se poate acoperi riscul de îngheț de iarnă și prăbușirea/alunecarea de teren cultivat.
Care sunt avantajele unei asigurări agricole?
- Flexibilitate în stabilirea sumei asigurate: suma asigurată pe hectar se stabilește prin înmulțirea producției medii la hectar cu suma asigurată pe kg, agreată de ambele părți.
- Posibilitatea revalorizării contractului de asigurare. La asigurarea în curs se poate încheia o asigurare suplimentară, fie pentru majorarea sumelor/kg asigurate inițtial, fie pentru majorarea producției medii/hectar asigurate, în situația în care producția așteptată a se obține este mai mare decât cea estimatâ la încheierea asigurării
- Flexibilitate în stabilirea tranșelor de plată, plata primei de asigurare putându-se face în rate, în cuantum și la termene convenite de comun acord.
Ultimele noutăți
-
Transferați clasa de bonus-malus în cazul asigurărilor de Răspundere Civilă Auto (RCA) la vânzare sau cumpărare a unui vehicul
-
Despăgubiri pentru prejudiciile legate de traumele psihice. Noua lege RCA 2017.
-
Cum obțineți prejudicii corecte de la asigurarea de malpraxis medical
-
Drepturile pasagerilor transportului aerian. Recuperare despăgubiri călătorie cu avion. Întrebări şi răspunsuri.
-
Verificați acum istoricul de daune RCA al autoturismului în baza de date CEDAM
-
Sentință istorică, prin care tribunalul Iași a stabilit daune morale pentru accident rutier de un milion euro unui tânăr de 24 ani care a rămas paralizat
-
Vi s-a refuzat îmbarcarea în avion? Aveți dreptul la despăgubiri pentru refuzul la îmbarcare
-
Aveți dreptul la despăgubiri pentru călătoria cu avionul!
-
Știți cum să negociați contractul de muncă pentru o funcție de conducere?
-
9 motive pentru care angajații își dau în judecată angajatorii. Puteți obține despăgubiri importante