Știți cum să negociați contractul de muncă pentru o funcție de conducere?

despagubiri de la angajatori

despagubiri de la angajatori

Modul în care se încheie un contract de muncă pentru un o poziție de conducere este foarte important pe toată perioada contractului și asigură o eventuală ieșire de pe poziție profitabilă din punct de vedere material și profesional. Se pot câștiga între 15 și 30 de salarii compensatorii plus alte alte bonus-uri, cum ar fi mașina de serviciu sau consiliere profesională plătită de angajator.

Șansele de a negocia în avantaj cresc atunci când persoanele din conducere apelează la serviciile consultanților.  Negocierea unui contract se face și cu gândul la încetarea lui, nu numai la cum se va derula.

Aveți nevoie să negociați un contract de muncă cu angajatorul dumneavoastră?

Puteți obține avantaje importante.

Un executiv responsabil este în permanență la curent cu ceea ce se întâmplă pe piață, la nivelul acționariatului, la cifre, în societate, etc. Există întotdeauna semne care prevestesc o concediere și, odată identificate, persoana din conducere, împreună cu consultantul său pot pregăti o strategie eficientă și pot alege momentul propice pentru a o pune în practică.

 

În unele cazuri, în care situația devine tot mai evidentă, persoana din conducere poate propune acționariatului încetarea contractului. Acesta va accepta mai ușor propunerile venite de partea cealaltă pentru a rezolva problema pe cale amiabilă și a evita cheltuielile de judecată. Negocierea pachetului compensatoriu va fi mai ușoară, probabil sumele vor fi mai mari, se va putea obține și o recomandare în termeni elogioși care să stea la baza unei viitoare angajări.

Un consilier vă poate acorda asistență juridică cu privire la:

  1. clauzele speciale (vezi neconcurența sau conflicte de interese)
  2. condițiile de încetare
  3. pachetul de beneficii
  4. modalitatea de transpunere juridica a algoritmilor de calcul al obiectivelor operaționale sau comerciale
  5. structura funcțională a contractului, adică legătura juridica subtilă care se creează între diferitele clauze incluse

Vă sfătuim să nu fiți dispuși să renunțați cu ușurință sau cu grabă la negocieri, sub presiunea sau efervescenta perspectivei unui nou job atrăgător. Concedierea poate fi o experiență neplăcută.

Suntem aici să vă ajutăm.