Cele mai comune exemple de malpraxis medical

Malpraxis medical asistenta daune

Pacienții pot cere daune morale si materiale pentru malpraxis medical.

Malpraxis medical asistenta daune

Malpraxisul este "eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice", conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Într-un articol anterior am arătat că pacienții pot cere daune morale si materiale pentru malpraxis medical.

Anestezia

Unui pacient supus unei intervenții chirurgicale i se face anestezie cu un medicament anume, deși bolnavul a avut anterior probleme din cauza acestuia. În rezultat, pacientul suferă leziuni, are probleme de sănătate sau chiar moare din cauza efectului pe care îl are acest tip de anestezie asupra organismului său.

Angiografia

Angiografia sau studiul radiografic al vaselor sanguine este efectuat incorect, iar în rezultatul acestuia, este afectat creierul pacientului

Ați fost, dumneavoastră sau un membru al familiei, victima unui act de malpraxis medical?

Vă putem ajuta în recuperarea de daune morale sau materiale.

Fracturi ale oaselor

Un pacient are oasele fracturate. Doctorul monitorizează periodic starea acestuia însă îi permite să meargă. Ulterior, bolnavul este din nou supus investigațiilor cu raze X care arată că de fapt, acesta nu ar fi trebuit să meargă, iar dacă face acest efort fizic, starea de sănătate are de suferit.

 

Terapia arsurilor

Un pacient cu arsuri grave pe corp nu este tratat adecvat și are în continuare dureri, iar în locul arsurilor, rămân semne inestetice.

 

 

Tratamentul întârziat

 

 

Medicul nu depistează la timp boala pacientului său, iar din acest motiv, bolnavul nu este internat la spital, chiar dacă ar avea nevoie. Boala evoluează însă medicii nu intervin. Pacientului i se prescrie un tratament corespunzător prea târziu.

 

Nașterile

O femeie însărcinată suferă complicații în timpul nașterii și are nevoie de cezariană, dar medicul nu se grăbește să îi ofere această alternativă. În consecință, copilul se naște cu paralizie cerebrală.

Alimentația pacientului

O persoană a fost supusă unei operații pe creier. Deși medicul recomandă ca pacientul să nu se alimenteze pe cale orală, asistentul medical îi dă acestuia mâncarea în gură. Aceasta este o greșeală și poate provoca leziuni ale creierului.

Dependența de medicamente

Un pacient urmează un tratament care într-un final, se dovedește a fi inutil. În urma acestuia, persoana devine dependentă de analgezice și alte medicamente.

 

Efectul
medicamentelor

Unui pacient i se administrează medicamentul greșit, iar acesta manifestă reacții adverse care îi afectează sănătatea.  

 

Trebuie să știți că pentru erorile profesionale săvârşite în exercitarea actului medical (malpraxis), medicii pot răspunde penal, civil sau disciplinar. De anchetarea cazurilor reclamate se ocupă, după situaţie, procurorul, Comisia de malpraxis de la nivelul Direcţiei Judeţene de Sănătate sau Colegiul judeţean al medicilor, iar pacienții pot cere daune morale si materiale plătite pentru malpraxis medical.

Cazurile de malpraxis  se pot rezolva  în fața instanței de judecată, sau se pot soluționa și pe calea medierii.

Modalități de a acționa în caz de malpraxis medical

  1. Sesizare la Colegiul Medicilor
  2. Sesizare la Comisia pentru Malpraxis
  3. Cerere asistență unui consultant specializat, pentru formularea unei plangeri penale sau a unei acțiuni civile
  4. Cerere asistență unui consultant specializat, pentru medierea îintre părțile implicate.

Cele mai comune exemple de malpraxis medical, intrun articol viitor.

Aveți nevoie de ajutor într-un caz de malpraxis medical?

Vă acordăm asistență în recuperarea de daune morale sau materiale pentru cazurile de malpraxis medical.