CNADNR a plătit un milion de euro, drept daune morale pentru un accident rutier

Daune morale plătite de peste un milion de Euro pentru accident rutier

În aprilie 2012, Georgiana Ghegeliu a dat în judecată CNADNR şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov la Tribunalul Bucureşti pentru a cere daune morale, după ce şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

Accidentul în urma căruia Georgiana Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.

Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov au început atunci cercetările în acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

Georgiana Ghegeliu a câştigat procesul, după ce instanţa supremă a decis, în 11 iunie 2014, ca tânăra să primească daune morale pentru accident rutier de un milion de euro.

Medicii i-au amputat brațul după ce o bucată de parapete metalic a străpuns portiera mașinii în care se afla tânăra și i-a intrat în mână.

Tânăra a mai solicitat încă 2 milioane de lei cu titlu de daune materiale, bani pentru protezele de care are nevoie, dar Curtea de Apel Bucureşti i-a redus suma la 406 mii lei. Procesul se află încă pe rol.

Aveți dreptul să obțineți daune morale și materiale pentru accident rutier.

Vă oferim asistență pentru solictarea daunelor.

După ani de zile de stat prin tribunale, tânăra a afirmat că victoria sa va face ca numărul proceselor de despăgubire îndreptate împotriva statului să crească: „Oamenii să-şi ceară drepturile. De orice fel“, a spus Georgiana.

Potrivit informaţiilor primite de la CNADNR, un alt proces în care se solicită daune ridicate, în valoare de un milion de euro, se judecă la Tribunalul Bihor.

Şi aici accidentul a fost dramatic, lăsând o familie cu doi copii fără tată. Acum soţia victimei solicită, pe lângă milionul de euro, o prestaţie periodică de 700 lei pentru copiii minori, de la data decesului tatălui lor şi până la finalizarea studiilor. Accidentul rutier s-a petrecut pe DN 79, în apropiere de Oradea, iar camionul pe care îl conducea bărbatul s-a răsturnat după ce a lovit o alveolă din borduri, neiluminată.

Cea mai ridicată daună solicitată acum de la CNADNR este de 11 milioane lei, pentru un accident soldat cu decesul unei persoane. Dosarul, deschis în acest an, se află pe rolul judecătoriei Gherla. Accidentul s-a produs însă în noiembrie 2011, pe raza județului Cluj, și pare desprins din filme. Maşina în care se aflau Adriana şi Ovidiu Domnici a derapat şi a ajuns într-un cap de pod. Chiar dacă au reușit să iasă singuri din mașină, în timp ce se aflau în afara carosabilului, au fost spulberați de o altă șoferiță, care, de asemenea a deparat. În urma impactului, bărbatul a decedat.

 

Sursa: evz.ro/victimele-soselelor-isi-cer-dreptatea-pe-milioane-de-euro.html